Gibi malček

Danes lahko otrok s prvimi športnimi koraki prične že pri treh letih, z vključitvijo v program Gibimalček, ki je namenjen otrokom med drugim in tretjim letom starosti. Otroci so pri teh letih še posebno radoživi in igrivi, zato so programi prilagojeni njihovim sposobnostim, potrebam in željam. Pomembno je, da gibanje sprejemajo kot igro in ne kot učenje. Organizirano gibanje z dobro usposobljenimi vaditelji in v družbi staršev je pomembno predvsem za socialni razvoj otroka, druženje z vrstniki in pa razvoj motoričnih sposobnosti, saj otroci kasneje težko nadoknadijo, kar so zamudili v zgodnjem otroštvu.

  Preberi več

tennis boy

GIBI TENIS

Program Gibitenis je vsebinsko nadaljevanje programa Gibimalček. Namenjen je otrokom med 4. In 6. letom starosti in poteka brez spremstva staršev. Otroci so v tem obdobju zelo dojemljivi za sprejem gibalnih informacij zato je potrebno posebno pozornost usmeriti v učenje novih kompleksnih gibanj in širokega spektra koordinacij.Treningi potekajo v skupinah do osem otrok z dvema vaditeljema. Otroci se znotraj tega programa naučijo osnov teniških udarcev, ki jih lahko nadgrajujejo v teniški šoli. Vadba poteka enkrat  do dvakrat tedensko po 60 minut.

Preberi več

girl-playing-tennis

MINI TENIS

Otroci se učijo osnov teniške tehnike in gibanj z mehkejšimi žogami in na manjšem igrišču, kar jim omogoča hitrejše, zanimivejše in predvsem lažje osvajanje teniških znanj. Program je namenjen otrokom starim od 5 do 8 let. Treningi potekajo dvakrat  ali enkrat tedensko po 1 uro. V petek imamo skupni kondicijski trening. Na treninge je organiziran brezplačen prevoz s klubskim kombijem. Otroci se lahko udeležujejo tudi turnirjev v minitenisu pod okriljem Teniške zveze Slovenije in zastopajo naš teniški klub.

Preberi več

4cvzx4j

MIDI TENIS

Otroci postopoma napredujejo v teniškem znanju, prav tako pa se veča velikost igrišča na katerem igrajo, ter trdota žogic. Preko pestrih treningov, se otroci približujejo že tako želeni igri tenisa na celem igrišču. Program je namenjen otrokom starim od 8 do 10/11 let.Treningi potekajo v manjših skupinah dvakrat ali trikrat tedensko po 1,5 h. Možni so treningi tudi enkrat tedensko. Otroci selahko udeležujejo  turnirjev v miditenisu pod okriljem Teniške zveze Slovenije in zastopajo naš teniški klub. Treningi  potekajo na lahko dostopni lokaciji Gibišport centra na Avšičevi cesti 70.

Preberi več

sportnidnevi

Študentski tenis

Že tretje leto organiziramo tečaje namenjene študentom. V sodelovanju s študentskimi organizacijami organiziramo hitre teniške tečaje, letos pa smo za vas pripravili študentsko rekreacijo. Rekreacija poteka dvakrat tedensko v skupinah po štiri in je sestavljena iz dveh delov. En trening tedensko je namenjen tehniki in gibanju, drug trenig pa je namenjen igri in taktiki, kjer se boste vsak teden pomerili s študenti v navzočnosti našega trenerja. Ta program je prilagojen študentskemu žepu in je odlična priložnost, da se enkrat za vselej naučite igrati tenis, tako kot je potrebno. Sam obseg treningov vam bo omogočil, da se boste naučili tenisa le v eni poletni sezoni.

  Preberi več

14684-a-cute-young-girl-playing-tennis-pv